Αχίλλειο στην Κέρκυρα: Ένα Μέρος Απαράμιλλης Φυσικής Ομορφιάς και Ιστορίας

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Χώρα της Κέρκυρας βρίσκεται το εντυπωσιακό Αχίλλειο. Ένα παλάτι που σαγηνεύει τους επισκέπτες από την πρώτη κιόλας στιγμή που βρίσκονται στο χώρο. Δεν είναι μονάχα το μέγεθος, αλλά επίσης η άφθονη βλάστηση και τα επιβλητικά αρχιτεκτονικά περίτεχνα δημιουργήματα που εκπλήσσουν και μαγεύουν – billig lån lav rente. Κι αν σκεφτεί κανείς την ιστορία του, το Αχίλλειο αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές μνημείο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Η Ιστορία Ξεκινά

Κάπου στο 1890, η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ (η γνωστή σε όλους Πριγκίπισσα Σίσσυ) διατάζει τη δημιουργία ενός παλατιού σε έναν απομακρυσμένο χώρο. Φεύγει λοιπόν από την Αυστρία και βρίσκει καταφύγιο στην πανέμορφη Κέρκυρα. Σε ένα μέρος γεμάτο πράσινο και μπλε, η αυτοκράτειρα θα ξεκινήσει μία υπέροχη ζωή παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Αυτά ήταν άλλωστε που την έφεραν στο σημείο να αναζητά ένα μέρος μακριά από τον κόσμο και μέσα στη φύση.

Έπειτα από τον πρόωρο θάνατό της, το Αχίλλειο έρχεται στα χέρια του Kaiser της Γερμανίας. Εκείνος διατάζει την ανανέωση του παλατιού, διακοσμώντας όπως εκείνος ήθελε. Όμως, εξαιτίας των δύο Παγκοσμίων Πολέμων δεν θα προλάβει να χαρεί το παλάτι.

Η Ονομασία του

Όπως μαρτυρά το όνομά του, το Αχίλλειο διαθέτει έντονη την παρουσία του Αχιλλέα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένα άγαλμα αφιερωμένο στη νίκη του Αχιλλέα στην Τροία, όπως επίσης και το άγαλμα που αναπαριστά το χαμό του. Η αχίλλειος πτέρνα αναπαρίσταται με κάθε μεγαλοπρέπεια, υποδηλώνοντας πως ακόμη κι ο πιο ικανός πολεμιστής έχει τις αδυναμίες του. Από την άλλη μεριά, ο νικηφόρος Αχιλλέας είναι 15 μέτρα σε ύψος και στέκεται αγέρωχος μαρτυρώντας τη γενναιότητά του.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό μνημείο στο χώρο του Αχιλλείου είναι το Περιστύλιο. Εκεί θαυμάζει κανείς τα εννέα αγάλματα από τις μούσες, ανάμεσα σε μεγαλοπρεπείς κίονες. Γενικότερα, τα αγάλματα έχουν εξέχουσα σημασία στο Αχίλλειο. Εδώ υπάρχουν αγάλματα του Δία και της Ήρας, Ελλήνων φιλοσόφων και ηρώων της μυθολογίας. Επιπλέον, τα ψηφιδωτά αποτελούν εξαιρετικά διακοσμητικά έργα τέχνης που στολίζουν τα πατώματα και τους τοίχους. Στους τοίχους ωστόσο εντυπωσιάζουν και οι ελαιογραφίες. Η αναπαράσταση της μάχης του Αχιλλέα με τον Έκτορα είναι μία από αυτές.

Στο παρελθόν, το Αχίλλειο αφέθηκε να μαραζώνει. Ευτυχώς έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό έργα αναστήλωσης και προσπάθειες ανοικοδόμησης σε ολόκληρη την περιοχή. Είναι κρίμα ένα μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου να μην παραμένει ορατό σε όλους και αντιθέτως να αφήνεται στην παρακμή.

Τώρα πλέον όμως οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Αχίλλειο καθημερινά σε συγκεκριμένες ώρες. Μέσα από την περιήγησή τους, ανακαλύπτουν την περασμένη αίγλη του παλατιού και τις διακοσμητικές ανησυχίες της Ελισάβετ κυρίως. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα προσεγμένο μέρος στην Κέρκυρα, όπου τα πάντα είναι μοναδικά. Η φύση γιορτάζει τριγύρω και τα μάρμαρα αναδεικνύουν με τον πιο όμορφο τρόπο το Αχίλλειο – mangler penge.

Αν λοιπόν βρεθείτε στην Κέρκυρα σε κάποια από τις εξορμήσεις σας στα νησιά της Ελλάδας, αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το μνημείο. Είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία μέσα στη φύση, αλλά και στην παλαιά τρυφή. Ένα ταξίδι στο χρόνο που θα σας ανταμείψει, το δίχως άλλο!