Επιστρέφει το Mr. Robot στις Οθόνες Μας

Η επιτυχημένη σειρά Mr. Robot επιστρέφει στις οθόνες μας τον Οκτώβριο για μία Τρίτη σεζόν! Ο Ράμι Μάλεκ, που ενσαρκώνει υπέροχα τον πρωταγωνιστή Έλιοτ, έχει δηλώσει πως αυτή πρόκειται να είναι και η πιο σκοτεινή, ενδιαφέρουσα σεζόν της σειράς. Κι αν κρίνουμε από την αποδοχή από κριτικούς και κοινό, τότε πρόκειται σίγουρα για μία αποκάλυψη που θα συναρπάσει.

Ποιος Είναι ο Mr. Robot;

Ο Έλιοτ είναι ένας hacker με προβλήματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς και παραισθήσεις. Εργάζεται ως υπεύθυνος ασφαλείας σε μία εταιρεία που έχει ως πελάτη της τη μεγαλύτερη κοινοπραξία όλων των εποχών. Μια πολυεθνική, η οποία έχει διεισδύσει παντού και δείχνει να ελέγχει την κοινωνία σε κάθε της πτυχή. Προσπαθώντας να ελευθερώσει τους ανθρώπους από το αόρατο χέρι που τους ελέγχει λοιπόν, ο Έλιοτ καταφέρνει να πλήξει έστω και βραχυπρόθεσμα την πολυεθνική αυτή. Κι όταν αυτή ετοιμάζεται να σταθεί ξανά στα πόδια της, τότε ο Έλιοτ καλείται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Πρόκειται για μία σειρά που σίγουρα μίλησε στην καρδιά και την ψυχή των νέων κυρίως. Μέσα από την πλοκή, εμφανίζονται τα προβλήματα της καθημερινότητας και οι αξίες που τίθενται υπό αμφισβήτηση. Τα υπέρογκα χρέη πνίγουν τη νεολαία, καθώς δεν υπάρχει διαφυγή από την προκαθορισμένη πορεία που κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ο καπιταλισμός, οι αρνητικές συνέπειες του οποίου διαφαίνονται πλέον καθαρά στην κοινωνία, επιβάλλει τη χρήση του χρήματος για την ικανοποίηση κάθε ανάγκης. Ως αποτέλεσμα, το χρήμα θεοποιείται και η απόκτησή του μετατρέπεται σε ύψιστη προτεραιότητα ανεξαρτήτως του πραγματικού κόστους.

Την ίδια στιγμή, ο συναισθηματικός κόσμος ενός διαταραγμένου, βαθιά μοναχικού ατόμου, συγκινεί και συναρπάζει. Ο Έλιοτ είναι ο απόλυτος αντιήρωας. Δεν υπάρχει κάτι πέρα από την εύθραυστη προσωπικότητά του, καμία υπερδύναμη. Πρόκειται για έναν απλό άνθρωπο με αδυναμίες και ανασφάλειες. Ίσως μάλιστα οι αδυναμίες και οι ανασφάλειές του αυτές να ξεπερνούν εκείνες του μέσου πολίτη σήμερα. Κι όμως, ακόμη κι αυτός ο νεαρός hacker έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο … ή τουλάχιστον να προσπαθήσει γι’ αυτό.

Η Τρίτη σεζόν κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου 2017 και προμηνύεται καυτή. Τα ζητήματα που έχει αφήσει το τελευταίο επεισόδιο είναι πολλά. Πλέον το σχέδιο έχει μπει σε τροχιά και κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Τι θα συμβεί στο τέλος της σειράς; Θα υπερισχύσει άραγε το κακό και θα συνεχίσει έτσι ο φαύλος κύκλος της στείρας ικανοποίησης των υλικών αγαθών, χωρίς καμία προσπάθεια αμφισβήτησης ή ελεύθερης θέλησης; Ή μήπως οι δυνάμεις που στέκονται δίπλα στον Έλιοτ δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα;

Για όσους αγαπούν την τεχνολογία και ενδιαφέρονται για το hacking ως ιδέα, αυτή είναι μία αριστουργηματική σειρά. Αλλά και όλοι όσοι προβληματίζονται για την τροπή που έχει πάρει η κοινωνία σήμερα θα βρουν τη σειρά συγκλονιστική. Η σκηνοθεσία είναι ιδιαίτερη, με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια και αναφορές στην κουλτούρα του hacking. Μια νοσταλγική ματιά σε έναν κόσμο που φάνταζε πιο αγνός και αυθεντικός από αυτόν που ζούμε. Ακόμη κι αν δεν είστε γνώστες του μαγικού κόσμου του hacking, όμως, αξίζει να παρακολουθήσετε την σειρά και να μαγευτείτε από τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.